• Безплатна доставка на велосипеди и тротинетки
 • 30 дни право на връщане стоките
 • Бърза доставка
 • Купи на изплашане с 0% лихва
 • Шосейни

  Категории
  Филтрирай

  Велосипеди  1119.00 лв 28880.00 лв
  1 2 3

  Шосейни велосипеди

   

  Шосейните велосипеди – скритият коз на всички колоездачи

  Защо да изберете шосейните велосипеди?

   

  Шосейни велосипеди 1
  Шосейни велосипеди - екологичен начин за пътуване!

  Едно от най-вълнуващите преживявания, свързани с колоезденето, което можете да си подарите, е карането на шосейни велосипеди. Терминът шосейни велосипеди се използва за този тип колела, които са специално конструирани за пътуване с висока скорост по асфалтирани пътища. Трябва да се отбележи,че шосейните велосипеди не са подходящи за съвсем начинаещи колоездачи. Необходимо е да имате поне малък опит в колоезденето, преди да се насочите към шосейните велосипеди. Не трябва обаче да се страхувате да експериментирате, избирайки шосейни велосипеди. Карането на  шосейни велосипеди има своите последователи по целия свят. Шосейните велосипеди са чудесен избор за запалени колоездачи, които обичат да практикуват любимото си занимание, придружено с елемент на екстремност. Kарането на шосейни велосипеди може да Ви покаже нови измерения в колоезденето, за които не сте и подозирали. Огромен процент от колоездачите, опитали удоволствето от каране на този вид велосипеди, остават заклети фенове. Ако пък все още търсите нещото, което да Ви убеди окончателно, че шосейните велосипеди са перфектният избор за Вас, обърнете погледа си към някой спортен канал. Ще видите отнемащи дъха кадри от страните, които професионалните колоездачи на прекосяват по време на своите обиколки. Привлекателната природа може да има притегателна сила върху Вас и да успее да Ви убеди в това да да вземете окончателното решение да се качите върху класическите модели шосейни велосипеди. Може би точно във Вас се крие спортист, който по нищо няма да отстъпи на големите имена сред световноизвестните колоездачи. Ако пък все пак не сте достатъчно уверени, че може да гоните спортни постижения при колоезденето, поне трябва да се сигурни, че задължително ще подобрите спортната си форма. Не е нужно да споменаваме за здравословните ползи върху тялото Ви от карането на шосейни велосипеди. Щом обмисляте закупуването на модел от отбора на шосейните велосипеди, Вие вече сте поели по пътя на здравето. Ако пък вече сте запалени по шосейните велосипеди и просто си търсите нов, може да се доверите на velomasters.bg. Ние Ви предлагаме прекрасни модели, с които можете спокойно да се отдадете на своето хоби.

   

  Защо шосейните велосипеди са толкова предпочитани сред хората, обичащи колоезденето?

   

  Шосейни велосипеди 2
  Шосейни велосипеди - поръчайте сега!

  Някои източници поставят шосейните велосипеди и състезателните такива в една графа. Но други правят по-ясна дефиницията за шосейни велосипеди, обособявайки ги като отделен вид, със собствени специфики. Шосейните велосипеди са специално проектирани да Ви отведат толкова далеч и толкова бързо, колкото можете да ги управлявате. На пръв поглед - от изобретяването си до днес, шосейните велосипеди не са променилии особено своя дизайн. Всяка част от тях е проектирана така, че да Ви донесе максимално удоволствие и комфорт при колоездене. Въпреки че през годините основната форма на шосейните велосипеди не се е променила, са се усъвършенствали някои детайли от конструкцията, и сега шосейните велосипеди са по-добри от всякога. Някои хора дори наричат шосейните велосипеди „спортни“, точно за да ги разграничат от състезателните. Гумите на шосейните велосипеди са тесни (23-25мм). Помпят се с високо налягане (7-14 бара). Кормилото при тях е извито, наподобяващо рога, за да осигури на колоездача правилната аеродинамична стойка при колоездене. По този начин се намалява и съпротивлението с въздуха при каране. Рамката е сърцето на всечки видове шосейни велосипеди. Чрез нея се осъществява основният контрол върху тях. Материалите, от които се изработват рамките за шосейните велосипеди, са алуминий, титан, хром молибден, карбон. В град Русе се намира единствената по рода си машина в България, която оразмерява колоездача. В края на процедурата получавате точна препоръка не само за размера на рамката, но и за типа седалка,  подходяща за Вашата тазова структура. Получавате препоръка и за точната дължина на курбела, която е подходяща за Вас. С всички тези насоки може да си осигурите безпроблемно бъдещ комфорт и лишено от травми колоездене.

   

  Различните видове шосейни велосипеди

   

  Шосейни велосипеди 3
  Шосейни велосипеди - разгледайте всички велосипеди!

  Пистовите велосипеди са част от семейството на шосейните велосипеди. Този колелета се карат изключително на колодруми. Техният градски приложим вариант се нарича „фикси“. Тези колела са невероятно леки поради липсата на спирачки, дерайльори, касета и втора плоча. При този вид шосейни велосипеди задната главина е постоянно зацепена и спирането се осъществява само чрез въртене на курбела. Други от шосейните велосипеди са тези за колокрос. Те са предназначени за терени, които са смесица от шосета, черни пътища, кални терени, поляни и други. Те са с по-изразен грайфер и с малко по-широки гуми от обичайните за шосейни велосипеди. „Часовникарското“ или триатлонското колело е част от видовете шосейни велосипеди. То е създадено за състезания по часовник, където се търси максимална аеродинамичност. Това е в сила особено за индивидуални бягания, където състезателят през цялото време е изложен на съпротивлението на въздуха. Това е така заради правилото при състезания да не се ползва въздушната струя на други участници. При този вид шосейни велосипеди се търси най-добрата съвкупност от детайли, като най-отличителната черта е аеробара, или ”рогатката“. Тя позволява на колоездача  да заеме по-добра аеродинамиична позиция. Комфортът при този вид шосейни велосипеди стои на по-заден план, поради ниската продължителност на състезанията. Контролът върху този тип шосейни велосипеди също е занижен, защото дисциплината не е технически трудна. Туристическият вид шосейни велосипеди е констуиран така, че да доставя максимален комфорт на дълги разстояния и да носи товар, като къмпинг оборудване например. Компонентите  на този вид шосейни велосипеди са конструирани така, че да издържат на натоварване. Каплите са много здрави и този от видовете шосейни велосипед има повече спици от обикновите шосейни велосипеди. Макар и по-тежки, туристическите шосейни велосипеди остават доста комфортни. Независимо кой вид шосейни велосипеди предпочитате, може да сте сигурни, че на сайта velomasters.bg ще откриете оптималния вариант за Вас. Карането на шосейни велосипеди може да бъде истинско приключение. Ако обичате колоезденето, но сте свикнали с градските велосипеди, или велосипедните разходки в парка, може би карането на колело се е превърнало в рутина за Вас. Ако все пак обаче имате нужда от малко повече адреналин, шосейните велосипеди могат да Ви го осигурят!      Те осигуряват перфетната комбинация от активен спорт, адреналин и пълноценно изживяване сред природата. Ако пък успеете да съчетаете карането на градски велосипеди с карането на шосейни велосипеди, то Вие с чиста съвест можете да кажете, че колоезденето се е превърнало във Ваш начин на живот. Дори и да не сте начинаещ в карането на шосейни велосипеди, а вече да сте натрупали значителен опит, то Вие може да си изберете някой от моделите на нашия сайт velomasters.bg. С нашите модели може да подобрите както формата си, така и всички постигнати досега спортни рекорди.

   

  За какво още трябва да помислите, когато си купувате шосейни велосипеди?

  Вече стана ясно, че с качеството на материалите, от които се избработват шосейните веслосипеди, не бива да се прави компромис. Вашата безопасност трябва да е условието, което да Ви ръководи при избора на бъдещ велосипед. Комфортът също е нещо, с което трябва да се се съобразите при избора си. Ние от velomasters.bg Ви предлагаме безкомпромисно качество. Можете да разчитате, че всички наши модели шосейни велосипеди ще Ви осигурят необходимия комфорт. Разбира се е необходимо при избор на шосейни велосипеди, да предвидите и достатъчно добра екипировка за самото колоездене. За тази екипировка също можете да се доверите на velomasters.bg, откъдето може да си поръчате всичко необходимо, за да сте сигурни в своята безоспасност и своя комфорт. Карането на шосейни велосипеди е изживяване, което иска внимание при подготовка. След като обаче ни се доверите, ще можете да се насладите максимално на последвалите часове колоездене.

  Още за шосейните велосипеди:

  Шосейният велосипед или "бегач" , както често бива наричан е скоростна машина, която е конструирана така, че да може да ви отведе по шосе или павиран пьт вьзможно най-бьрзо на място толкова отдалечено, колкото могат да ви издьржат краката. Общият вьншен вид на шосейното колело не се е променил генерално от 50-60 години насам, но детайлите са претърпели голямо развитие. Отличителните характерни елементи, които го правят лено разпознаваем  и различим сред останалите велосипеди са следните:

  Кормилото - то наподобява рогата на овен и е най-характерния елемент от външния вид на велосипеда. То е конструирано така, че стойката на колоездача да е аеродинамична и с възможно най-малко съпротивление на въздуха.

  Гумите - те са тесни 23-25 мм, помпят се на високо налягане 7-14 бара, без грайфер или много малък такъв, за да се намали съпротивлението на терена.

  Рамката - тя се изработва от алуминий, титан, хром молибден, карбон и др. Изключително важно при покупката на шосейно колело е правилния избор на размер и геометрия на рамката. В гр. Русе се намира единствената по своята уникалност в България 3D машина за оразмеряване на колоездача, която в края на замерването излиза с точна препоръка не само за размера на рамката, но и за типа седалка подходяща за тазовите кости на клиента, както и за дължината на курбела (Все неща от изключителна важност за бъдещ комфорт и лишено от травми колоездене).

  Шосейните велосипеди биват няколко вида в зависимост от предназначението си. Без претенцията да сме изчерпателни ето някои от тях:

  Пистов велосипед - карат се изключително на колодруми, като техния градски приложим вариант се нарича "фикси". Те са невероятно леки, поради липсата на спирачки, дерайльори, касета и втора плоча и стоят невероятно красиво в градска среда! Задната главина е постояно зацепена и спирането става единствено сьс въртене на курбела. Стилът на владеене на колелото е малко непривичен, но бьрзо се усвоява и става любим.
  Колокрос - шосейноподобни велоипеди, които са предназначени за терени, които са смесица от шосе, черни пътища, кал, поляни т.е. предизвикателствата към този вариант на шосейния велосипед стават големи и здравината тук е от голямо значение. Те са с по изразен грайфер и малко по-широки от нормалните шосейни гуми, като същевременно запазвт цолажа.

  "Часовникарско" или триатлонско колело (разликата е минимална) - то е създадено за състезания по часовник, където се търси максимална аеродинамичност, особено при индивидуалните бягания, където състезателят през цялото време е изложен на съпротивлението на въздуха заради правилника, който не позволява да се ползва въздушната струя на другите участници. Тук се търси най-добрата съвкупност на детайлите, като най-отличителната черта на часовникарския велосипед си остава аеробара или "рогатката". Тя позволява на състезателя да заеме по-добра аеродинамична позиция. Комфортът при тези колелета стои на задно място, защото състезанията са с малка продължителност. Също така контролът върху колелото е омаловажен, защото дисциплината не е толкова технически трудна.

  Туристически велосипед - те са конструирани така, че да доставят комфорт на дълги разстояния и да носят товар, като къмпинг оборудване. Рамката и компонентите са направени да издържат на товар и натоварване. Каплите са много здрави и с повече спици от обикновенните шосейки. Макар и по-тежки, тези колелета са доста комфортни.

   

  Шосейните велосипеди – скритият коз на всички колоездачи
  Защо да изберете шосейните велосипеди?
  Защо шосейните велосипеди са толкова предпочитани сред хората, обичащи колоезденето?
  Различните видове шосейни велосипеди
  За какво още трябва да помислите, когато си купувате шосейни велосипеди?
  Още за шосейните велосипеди: