• Безплатна доставка на велосипеди и тротинетки
 • 30 дни право на връщане стоките
 • Бърза доставка
 • Купи на изплашане с 0% лихва
 • Планински велосипеди

  Категории
  Филтрирай

  Велосипеди  459.00 лв 16669.00 лв  1 2 3 4

  Планински велосипеди

   

  Каране на планински велосипеди – приключение, което си заслужава

  Планинските велосипеди – перфектният избор, ако обичате колоезденето и адреналина

   

  Планински велосипеди 1
  Планински велосипеди - здрави и качествени!

  Карането на планински велосипеди е изживяване, което всеки любител на колоезденето, наситено с много адреналин, обича. Планинските велосипеди обединяват любовта към колоезденето и любовта към екстремните спортове по такъв начин, че те да са в перфектна симбиоза. В категорията на планинските велосипеди попадат всички колела, които са предназначени за каране офроуд. Този тип велосипеди се срещат основно по особено неравни и планински терени. Важно е да имате опит в колоезденето и да сте сигурни, че сте усвоили умението да управлявате своето колело при по-екстремни условия от тези, които асфалтираните градски шосета предлагат. В противен случай карането на планински велосипеди може да доведе до травми. Но ако вече сте навлезли в дебрите на колоезденето, а и обичате екстремните изживявания, планинските велосипеди са перфектният избор за Вас! Тяхната употреба изисква издръжливост, добри умения за управлението на колелото, баланс и самостоятелност. Ако смятате, че притежавате тези качества – планинските велосипеди ще Ви донесат незабравими емоции. Макар че споделят много от характеристиките си с останалите видове колела, планинските велосипеди имат свои особени специфики. Устройството на планинските велосипеди е такова, че да осигури по-висока издръжливост, повече комфорт и по-добро управление по неравния терен. Тези колела не са за съвсем начинаещи колоездачи.  Планинските велосипеди се отличават с изключителна здравина, мощни спирачки, предно или пълно окачване, висока продуктивност. С нарастването на популярността се утвърждават и особените специфики на тези колела. Планинските велосипеди са всъщност модификация на шосейните такива. Една от най-сериозните разлики от първоначалните модели на планински велосипеди е все по-олекотената рамка. В последните години при изработката на тези колела се използват карбонови влакна, което позволява тежестта на самото колело да е едва около 10 килограма. Карането на планински велосипеди е спорт, който става популярен през 70-те години на миналия век в Северна Калифорния, САЩ. През 90-те години феновете на планинските велосипеди се сдобиват със свое световно първенство и международна състезателна популярност.

   

  Планинските велосипеди и техните разновидности

   

  Планински велосипеди 2
  Планински велосипеди - виж всички продукти!

  Различните категории при планинските велосипеди се обособяват около различните терени, които е предназначено да прекосяват. Крос-кънтри моделите се отличават с лекота и издръжливост. Подходящи са за до средно тежки терени. Използват се както за спускане по терен, така и за изкачване. Фрирайд велосипедите са едни от най-популярните планински велоспеди. Подходящи са основно за спускания, при тях има най-много вариации в рамките на самия модел. All mauntain/Ендуро вариантите преодоляват пропастта между Крос-кънтри и Фрийрайд моделите. Този вид планински велосипеди са предназначени за целогодишно ползване. Подходящи са за спускане и катерене, включително и по стръмни терени. Downhill (DH) планинските велосипеди са специално за спускания по стръмни и технически трудни терени. Има още доста видове колела в тази категрия, сред които Slopstyle, Dirt Jump, Trials, North Shore и други. Независимо дали ще използвате планинските велосипеди по-скоро за разходки по технически по-леки терени, или ще се спускате с висока скорост по изключително трудни пътеки, Вие трябва да можете да разчитате на колелото си. Ако изберете правилния и качествен модел, и очаквате силни усещания и адреналин, планинските велосипеди няма да Ви разочароват. Планинските велосипеди сами по себе си предлагат разнообразие за търсачите на силни усещания. Отделните вариции успяват да задоволят желанията и на най-претенциозните колоездачи. Дори най-трудните терени вече са преодолими с помощта на подробрените с времето планински велосипеди. Колоездачите трябва да стават все по-изобретателни в желанието си да открият нови предизвикателства. И пазарът често отговаря на техните нови хоризонти с подобряване на техническите параметри на планинските велосипеди, както и с иновации в технологията на конструиране на колелата. Колкото повече карането на планински велосипеди се популяризира, толкова повече усилия се влагат в разработването на нови материали и технологии, които да подобрят продуктивността на колелата. В общи линии през последните години, откакто спортът се популяризира, се правят проучвания и експерименти, за да се намери възможно най-ефективната комбинация от елементи, която да направи планинските велосипеди комфортни, безопасни и продуктивни. Карбонът навлиза осезаемо в технологиите за направата на качествени планински велосипеди. Експериментира се с броя на скоростите, нужни за перфектните планински велосипеди. Тези, както и много други иновации, подпомагат самия спорт, правейки го все по-примамлив за все повече хора.

   

  Какво още Ви е нужно за едно пълноценно изживяване върху планинските велосипеди?

   

  Планински велосипеди 3
  Планински велосипеди - купете сега!

  Освен перфектните за Вас планински велосипеди, които да са качествени, комфортни и с висока продуктивност, Вие се нуждаете от допълнително подсигуряване на Вашата безопасност. Не съществува спорт, особено сред по-екстремните, който да не включва задължителна екипировка. Неразумно е да се пренебрегва качествената, пълна екипировка при занимания с планински велосипеди. Велосипедистите, особено предприели дълги преходи с планински велосипеди, трябва да са отлично подсигурени за непредвидени ситуации. Колоездачите  често се научават да поправят сами счупените си планински велосипеди, или спуканите им гуми. Понякога терените могат да бъдат толкова тежки, че велосипедистите да останат далеч от всякаква странична помощ. Много от колоездачите на планински велосипеди носят със себе си медицински китове в случай на наранявания далеч от населени места. При карането на планински велосипеди груповите преходи не са рядкост. Съществува и комбиниран спорт, наречен планинско ориентиране. Той изисква освен умението да управлявате планинските велосипеди перфектно, така и умението да се ориентирате по карта. Освен тези китове, останалите елементи от екипировката също не бива да бъдат пренебрегвани. Можете да разгледате екипировката, която ние от velomsters.bg предлагаме. За пълноценно изживяване при каране на планински велосипеди, Вие се нуждаете от доста неща. Необходими са Ви слънчеви очила, който освен да Ви предпазват от слънцето, могат да Ви предпазят и от евентуални падащи отломки по пътя. Необходимите дрехи за каране на планински велосипеди трябва да са от висококачесвени материи, позволяващи на влагата да не се задържа върху кожата. Терморегулацията също е от огромно значение при интензивни преходи с планински велосипеди. Разгледайте нашите предложения за термо екипировка, която ще Ви осигури необходимия комфорт и защита. Друг задължителен елемент при дълги преходи през трудни терени, е каската. Ние Ви предлагаме висококачествени модели, с които ще бъдете в пълна безопасност при колоездене. Естествено е необходимо да подсигурите своите планински велосипеди с пълен набор от светлини. На нашия сайт ще откриете както предни и задни, така и пълен комплект от светлини. Освен за Вашата безопасност, ние от velomasters.bg сме се погрижили да осигурим също уредите и аксесоарите, необходими за перфекната форма на Вашите планински велосипеди.

   

  Независимо кой точно от видовете планиски велосипеди предпочитате, може да се доверите на нас. Нашите модели са висококачествени и иновативни. Планинските велосипеди могат да Ви осигурят търсения от Вас адреналин, придружен с безусловна грижа за Вашата сигурност и комфорт. Ако не сте сигурни в избора си, не се колебайте да се свържете с нас. Ще получите допълнителна информация и насока, с помощта на които ще се насладите на пълноценни мигове върху планинските велосипеди! Доверете ни се и се насладете на пълно удоволствие от колоезденето.

  Още за планинските велосипеди:

  Планинското колоездене е спорт за каране на велосипеди офроуд, често по неравен или планински терен, като се използват специални планински велосипеди. Планинските велосипеди приличат на другите велосипеди, но са проектирани за по-висока издръжливост, повече комфорт и по-добро управление на пресечен терен.


  Планинско колоездене като цяло може да бъде разделено на няколко категории: крос кънтри (XC), каране по пътеки, планинско навсякъде (all mountain), спускане, фрийрайд, норт шор, слоупстайл, скокове и трайл. По-голямата част на планинско колоездене попада в развлекателното крос кънтри, каране по пътеки и ендуро. Съществуват планински велосипеди за всяка една от категориите.


  Този индивидуален спорт изисква издръжливост, добра сила и баланс, добри умения за каране на велосипед и самостоятелност. Добрите колоездачи се целят в стръмните спускания при фрийрайд, спускания и скокове, въздушни трикове при природни или специално конструирани скокове и рампи.


  Планинското колоездене може да се извършва почти навсякъде от задния двор до чакълен път, но по-голямата част от колоездачите с планински велосипед карат по офроуд пътеки, чакълести второстепенни пътища, горски пътища или единични пътеки (тесни пътеки, планини, пустини, или полета). Има аспекти на планинско колоездене, които са по-близки до бягане по пътеки в сравнение с обикновеното колоездене, защото колоездачите са често далеч от цивилизацията. Този спорт е известен със силната си самостоятелност. Колоездачите се научават да поправят сами счупени си планински велосипеди или спукани гуми, за да не останат много далеч от всяка възможна помощ. Много колоездачи носят раница, включително резервоарче с вода и почти всички основни инструменти и оборудване за ремонт на път. Много колоездачи също носят медицински китове за първа помощ в случай на нараняване далеч от населени места. Груповите карания са често срещани, особено при по-дълги преходи. Комбинирания спорт, наречен планинско ориентиране с велосипед добавя и умението за ориентиране по карта към планинско колоездене.  Изборът на планински велосипед зависи и от предпочитания терен и стил на каране. Оптималният вариант винаги ви предоставя повече възможности. Ние препоръчваме консултация ако имате колебания.

   

  Каране на планински велосипеди - приключение, което си заслужава
  Планинските велосипеди - перфектният избор, ако обичате колоезденето и адреналина
  Планинските велосипеди и техните разновидности
  Какво още Ви е нужно за едно пълноценно изживяване върху планинските велосипеди?
  Още за планинските велосипеди: