• Безплатна доставка на велосипеди и тротинетки
 • 30 дни право на връщане стоките
 • Бърза доставка
 • Купи на изплашане с 0% лихва
 • Градски / Трекинг

  Категории
  Филтрирай

  Велосипеди  425.00 лв 8998.00 лв  1 2 3

  Градски велосипеди и Трекинг

   

  Градските велоспеди – модерната необходимост

  Защо градските велосипеди набират популярност?

   

  Градски велосипеди 1
  Градски велосипеди - Купете от нас!

  Много са човешките изобретения, променили завинаги историята. Вероятно всеки от нас може да изброи мигновено няколко такива – електричеството, автомобила, телефона, компютъра, интернета... Сред тези изобретения обаче безспорно се нарежда и велосипедът. Още от появата си, та чак до наши дни, той заема голяма част от ежедневието на цялото човечество, като мисълта на съвременния човек се насочва все по-често към колоезденето като екологичен и евтин начин за транспорт. Градските велосипеди стават все по-популярни. Може би най-накрая хората започват да осъзнават нуждата от намаляване на замърсяванията в световен мащаб. Докато в по-неразвитите райони на света велосипедът е помощник в борбата за оцеляване, то в развитите страни градските велосипеди са по-скоро умен, практичен и екологичен начин за придвижване. В много от бедните държави от Третия свят, велосипедът е основно и единствено средство за придвижване. Интересна на този фон е тенденцията модерните хора, особено в Европа, все повече да залагат на градските велосипеди, вместо на автомобилите или градския транспорт. Като бонус идва и фактът, че градските велосипеди са може би най-евтиният вид транспорт, който можем да използваме.

   

  Привлекателните особености на градските велосипеди

   

  Градски велосипеди 2
  Градски велосипеди - най-добрите са при нас!

  Градските велосипеди обикновено са предназначени за чести, къси или умерено дълги маршрути, през сравнително равнинни градски райони. Градските велосипеди се срещат във всички части на света, като особена популярност набират в Европа. Градските велосипеди са специфичен вид велосипеди, които са специално пригодени за условията на средата, в която се използват. Точно поради своето предназначение, градските велосипеди залагат повече на максимален комфорт при колоездене, отколкото на развиване на висока скорост и достигане на максимална продуктивност. Точно заради тези свои особености, седалките на градските велосипеди трябва да осигуряват на колоездача изправена стойка. Седалките на градските велосипеди са по-меки и по-широки от тези на спортните и състезателните модели. Градските велосипеди в повечето случаи имат по-малко скорости и са по-тежки от шосейните велосипеди например. Ако пък сте притеснени, че няма как да носите личните си вещи по време на колоездене, градските велосипеди предвидливо предлагат възможността да закачите кошница за багаж върху тях.  Градските велосипеди трябва да отговарят на още няколко условия, за да Ви гарантират беозпасно и приятно придвижване. Градските велосипеди трябва да бъдат надеждни, за да могат да Ви откарат там, закъдето сте тръгнали. Градските велосипеди трябва да бъдат и лесно маневрени, особени при ниски и средни скорости, които са характерни за градската среда. Не трябва да подценявате здравнината и качеството на компонентите на градските велосипеди, които използвате. Не трябва да пренебрегвате и ефективните спирачки. Градските велосипеди трябва да бъдат подготвени да издържат на съприкосновение с дупки и бордюри, които са основния страх на начинаещите колоездачи в градска среда. За да сте сигурни в тези качества – доверете се на velomasters.bg. В нашия сайт може да изберете от висококачествени модели на градски велосипеди. Ние Ви осигуряваме отлично качество и безопасност, за да се насладите максимално на удоволствието от колоезденето.

   

  Защо все пак да изберем градските велосипеди за нашето придвижване?

   

  Градски велосипеди 3
  Градски велосипеди - направете правилния избор

  Хората казват, че свободният човек е онзи, чийто живот зависи от възможно най-малко външни фактори. Ако изберем градските велосипеди за наш основен начин на придвижване, ние ставаме почти изцяло господари на нашата мобилност. Сутрешният трафик може да бъде лесно избегнат. Елиминира се почти изцяло възможността да загубим ценни минути, а дори и часове, прекарани в задръствания. В почти всички градове, дори и най-малките, са предвидени специални велоалеи, по които могат да се карат съвсем спокойно и безопасно градски велосипеди. Противно на мнението на някои критици на колоезденето, Вие може да използвате градски велосипеди при почти всякакви метеорологични условия. Никой не отрича така важната за планетата ни екологичната полза от Вашето решение да се придвижвате с градски велосипеди. Но градските велосипеди, освен да помагат на природата, се грижат и за Вашето здраве. Колоезденето във всичките му форми се грижи за Вашата спортна форма, тонуса Ви  и доброто Ви настроение. Градските велосипеди са отлично решение за хората, които нямат достатъчно свободно време, за да спортуват. Имате избор – можете да стигнете до работното си място с автомобил, изгубвайки малкото си свободно време в трафика. Но можете и да си осигурите така важната всекидневна физическа активност,  възползвайки се от всички предимства, които градските велосипеди предлагат.  Дори и да не можете да се откажете напълно от автомобила си, можете все пак да си вземете градски велосипед и да преодолявате по-кратките разстояния с него. Може да го използвате и просто като помощник за Вашата приятна неделна разходка. Особено ако нямате време за дълги пешеходни разходки. Едно от най-приятните  качества на градските велосипеди е тяхната грижа за Вашия бюджет. Веднъж инвестирали в качествен модел, Вие сте готови да се насладите на ежедневен транспорт с минимални разходи. Поддръжката на градските велосипеди не може да се сравни с поддръжката на автомобил. Градските велосипеди изискват грижи, но ако поддържате своето колело във форма, разходите Ви за транспорт ще клонят към нула. Ние от velomasters.bg Ви предлагаме модели, които отговарят на всички условия, за да можете безопасно и спокойно да се наслаждавате на приключението да сте различни.  Предлагаме Ви прекрасни модели, с 0% лихва при покупка на изплащане, както и примамливи отстъпки. Докато другите шофират, или се борят за места в градския транспорт, Вие може да се чувствате добре, прекрарвайки времето си навън и съзерцавайки всичко наоколо, което шофьорите пропускат.

   

  Следвайте примера на модерните хора, избиращи градски велосипеди

  Смяната на автомобилите с градски велосипеди може да промени живота Ви. Както и живота на всички нас. Изследванията показват, че Европа масово се насочва към този вид транспорт. Холандия дава един чудесен пример на целия свят как градските велосипеди могат да са умен, екологичен и евтин начин за придвижване. Проучванията показват, че 30% от холандците използват градските велосипеди за свой основен транспорт. Тенденциите са този процент да се увеличава. Страната има своя политика, която насърчава карането на градски велосипеди сред деца и възрастни. Скандинавските страни също отбелязват голям процент на градските велосипеди. Повечето градски велосипеди в Европа са конструирани по такъв начин, че да са устойчиви на всякакви метерологични условия и ежедневна употреба. В България процентът на използващите градски велосипеди е сравнително малък, но предимствата са достатъчно много, за да се промени тази тенденция. Следвайки примера на много от развитите европейски държави, ние можем да спесим без усилия време, пари и вредните ефекти от автомобилите си. Избирайки градски велосипеди, ние избираме свободното време, здравето и доброто си настроение.

  Още за градските велосипеди:

  Градските велосипеди са специална категория велосипеди, които са създадени за максимален комфорт при каране в градски условия. Те се отличават с практичните си рамки, които могат да бъдат стоманени или алуминиеви. Размерът на гумите е най-често 26" или 28". Градските велосипеди могат да бъдат с една или повече скорости ( вътрешни и външни ). Вилките са твърди или амортисьорни ( 60 - 80 мм ход ). Спирачките са обикновенни. Характерно за градските велосипеди са багажника, кошницата, калниците и фаровете, които са с динамо ( вътрешно или външно ) или батерии. 

  Трекинг велосипедите са кръстоска между планински и шосеен велосипед, откъдето идва и другото им наименование ( хибридни ). Те са със стоманена, алуминиева или карбонова рамка, като размера на гумите е 28". До голяма степен приличат на шосейните велосипеди, но се отличават с правото си кормило и малко по-широките гуми с грайфер. Могат да бъдат с обикновенни или дискови спирачки.

  Градските велоспеди – модерната необходимост
  Защо градските велосипеди набират популярност?
  Привлекателните особености на градските велосипеди
  Защо все пак да изберем градските велосипеди за нашето придвижване?
  Следвайте примера на модерните хора, избиращи градски велосипеди
  Още за градските велосипеди: