• Безплатна доставка на велосипеди и тротинетки
 • 30 дни право на връщане стоките
 • Бърза доставка
 • Купи на изплашане с 0% лихва
 • Електрически

  Категории
  Филтрирай

  Велосипеди  2549.00 лв 19999.00 лв

  1 2 3 4

  Електрически велосипед

   

  Електрическият велосипед – бъдещето на колоезденето

  Какво всъщност представлява електрическият велосипед?

  От своето изобретяване до наши дни, велосипедът не е променил основната си форма и дизайн. Всички подобрения и нововъведения засягат основно отделните елементи на колелата – гуми, рамки, скорости и други. Видът на нашето любимо превозно средство си остава все толкова перфектен, колкото е бил, когато е създадено то. Все пак новостите и подобренията съвсем не са за пренебрегване. Създаването на електрическия велосипед променя начините, по които може да се гледа на придвижването с колело.

  Електрическият велосипед, познат още като e-byke, power byke или boost byke, е колело с вграден електрически мотор, батерия и контролер. Всъщност електрическият велосипед е възникнал като идея почти едновременно с оригиналния модел, но докато той се е наложил бързо, електрическият велосипед е изчакал малко повече, подобрил е значително своите параметри, и набира огромна популярност точно сега! Между 1993 и 2004г. електрическият велосипед е претърпял ръст на производството с цели 35%.

   

  Електрически велосипед 1
  Електрически велосипед - най-новите са при нас!

  Съществуват разновидности и на самия електрически велосипед. Всъщност системата е малко усложнена, поради наличието на мотор, което предизвиква колебанието на някои власти от различни региони на света, към коя графа да поставят този вид колела. Въпреки леките правни колебания, се обособяват два основни вида. Има такива велосипеди със съвсем малки мотори, които спомагат само за задвижване на педалите (още познати като pedаl-аssist). Моделите с по-мощен мотор се доближават до функцоналността на мотопедите. Колелетата от този тип се задвижват с помощта на контролера на кормилото. Този тип електрически велосипед е известен и с името power-on-demand. Независимо от тези прилики обаче, електрическият велосипед във всичките му форми запазва възможността колоездачът да върти сам педалите. Което различава това колело от мотопедите и мотоциклетите. Съществуват и няколко хибридни видове, които чисто формално са легализирани на някои места в света като мотопеди.

   

   Електрическият велосипед използва акумулаторни батерии. Електрическият велосипед с по-скромен двигател може да се движи с между 25 и 32 км/ч. Снабдените с по-мощни мотори модели на електрическия велосипед могат да достигнат скорост от 45 км/ч. Някои  наистина сериозни модели дори могат да развият скорост от и над 80 км/ч. В някои страни (например в Германия), пазарният дял на електрическия велосипед нараства, за сметка на този на конвенционалните модели. В Китай пък електрическият велосипед все по-често замества модопедите и малките мотоциклети. Поради своите особености, тези колела, въпреки наличието на мотор, се причисляват към колелата, а не към мотопедите или мотоциклетите. Това освобождава електрическия велосипед от много от по-строгите закони относно сертификацията и експлоатацията на всички по-мощни двуколесни превозни средства. Въпреки това регламентът на Европейския съюз изисква електромоторът на електрическия велосипед да бъде с мощност до 250W (която позволява скорост до 25 км/ч). Електрическият велосипед, който има по-мощен от този капацитет мотор, все пак се нуждае от регистрация.  В интернет може да откриете подробна информация за параметрите, с които Вашия електрически велосипед може да се движи легално в отделните държави по света.

  Отличителните компоненти на електрическия велосипед

   

  Електрически велосипед 2
  Електрически велосипед - купете от нас!

  Електромоторът  на електрическия велосипед може да бъде разположен на мястото на предната или задната главина. Най-надеждните такива колела обаче са със средно разположен двигател. Електрическият велосипед се нуждае от батерии за задвижването на мотора си. По-новите модели използват NiMH, NiCd и/или литиево-йонни батерии, които са и по-леки от старите варианти на батерии. Има вариации, но с новите батерии обикновено се осигурява по-голяма производителност и увеличение на скоростта на самия електрически велосипед. Капацитетът на батерията за електрически велосипед също варира – между 8 и 13Ah, с мощност между 3000 и 5000Wh. В зависимост от от спецификата на електрическия велосипед, пълното зареждане отнема от 2 до 4 часа. При ежедневна употреба качествените батерии на Вашия електрически велосипед ще издържат около 3 години.

   

  Контролерът на електрическия велосипед позволява на колоездача да избира между няколко степени на натоварване. При по-качествените модели съществува и  автоматичен режим, който разпознава усилието, което правите при педалиране, и Ви дава необходимата помощ. Контролерът на електрическия велосипед Ви служи и като бордови компютър, който Ви дава информация за пробега, средната скорост, настоящата скорост, нивото на батерията. Контролерът на електрическия велосипед разполага с бутон с възможността за подпомагане при потегляне под наклон. Електрическият велосипед от най-висок клас е оборудван с контролер, който предоставя още много възможности – GPS модул, Bluetooth, Wi-Fi, MicroUSB, карта памет, компас, имформация за атмосферното налягане, температурата и други.

  Защо да изберете точно електрически велосипед?

  Има причина електрическият велосипед да добива все по-голяма популярност. По-точно има редица причини!

  Електрическият велосипед е изключително екологичен транспорт. Той спестява на окололната среда огромно количество емисии вредни газове. Проучванията показват, че около половината от пътуванията с автомобил са до места, разположени на 5 или по-малко километри от отправната точка. Ако всяко едно такова пътуване бъде извършено с електрически велосипед, вместо с автомобил, се очаква емисиите въглероден диоксид във въздуха да намалеят 40 пъти!

  Електрическият велосипед може да Ви спести време. Той развива по-висока скорост в сравнение с класическите шосейни велосипеди. Това ще Ви спести ценни минути, които може да не прекарвате в пътуване. Пък и доста по-трудно е да попаднете в задръстване, докато карате колело, отколкото ако карате автомобил.

   

  Електрически велосипед 3
  Електрически велосипед - разгледайте всички велосипеди!

  Електрическият велосипед може да ни подкрепи, ако не сме във форма. Или да ни помогне да влезем в такава. Електрическият велосипед  предлага помощ на колоездача при придвижване, която помощ може да бъде безценна за хората с опорно-двигателни проблеми. Така те могат да се придвижват по-лесно, по-бързо, по-екологично, пък и да не се отказват от любимото си хоби.  Ако сте велосипедисти отскоро, може би желанието Ви за приключения все още надминава малко необходимата физическа форма за осъществяването им. Електрическият велосипед може да Ви помогне в изкачването на по-стръмни наклони. С него може да ускорявате по-бързо, или пък да достигнете места, които не можете дори и в добра физическа форма. Електрическият велосипед  може да Ви помогне да се върнете към колоезденето след преживяна травма. Все пак същестува представата, че карането на електрически велосипед не изисква никакво физическо усилие от страна на водача. Тази теория не е съвсем вярна. В крайна сметка зависи от нас. Ако желаем по-лесно и бързо придвижване – можем  да използваме мотора на колелото. Но ако сме решили да потренираме малко, можем да използваме електрическия велосипед като съвсем конвенционален такъв. И съответно, ако желаем, да се поизпотим върху гумите му.

   

  Електрическите велосипеди предлагат свобода на движението. Имайки такъв, Вие ставате независими от трафика, градския транспорт, разсписанията, закъсненията. Единственото, от което се нуждаете, е малко ток. С електрическия велосипед можете да се разхождате спокойно сред природата, да спортувате, да прекарвате време навън със семейството си, да се забавлявате.

  Не на последно място, електрическият велосипед е изключително икономичен. Пътуването с него спестява изключително много разходи, сравнено с пътуването с превозни средства с двигатели с вътрешно горене. Вие спестявате от гориво, данъци, винетки, гражданска отговорност и много други такси. Средният пробег от 100 км. с електрически велосипед, ще Ви струва около 0.20лв, ако зареждате батериите от електрическата мрежа, за която плащате месечна сметка.

  Инвестицията в електрически велосипед може да се нарече инвестиция в бъдещето. Ние от velomasters.bg Ви предлагаме прекрасни модели, с които ще се възползвате от всички предимства на електрическия велосипед. Ако се колебаете в избора си, или имате други въпроси относно тези и други модели колела, не се колебайте да се свържете с нас! Ние ще отговорим на всичките Ви нужди и предпочитания!

  Още за електрическите велосипеди:

  Електрическият велосипед ( познат също, като e-bike, power bike или boost bike ) e велосипед с електромотор, батерия и контролер. 


  Електромоторът по регламент в ЕС трябва да бъде с мощност до 250W. Двигателите, които надвишават тази мощност подлежат на регистрация. Максималната скорост на електрическото колело е ограничена на 25 км/ч с помощта на софтуер.При по-високия клас двигатели, ускорението достига до 75Nm. Електромоторът може да бъде разположен на мястото на предната или задната главина, но най-надеждни са електрическите велосипеди със средно разположен двигател.

  Батерията на електрическия велосипед е предимно литиево-йонна 36V. Капацитетът им варира от 8Ah до 13Ah и мощност от 300Wh до 500Wh. В зависимост от спецификациите на батерията, пълното зареждане от 2 до 4 часа. При ежедневна употреба една качествена батерия издържа около 3 години. 

  Контролерът на електрическото колело позволява на велосипедиста да избира между няколко степени на натоварване, като при по-качествените системи има и автоматичен режим, който разпознава усилието, което влагате при педалиране и ви дава необходимата помощ. Контролерът ви служи и като бордови компютър, който ви дава информация за пробег, средна скорост, текуща скорост, ниво на батерията и бутон с възможност за подпомагане при потегляне по наклон. Най-високият клас електрически велосипеди са оборудвани с контролери, които предоставят още повече възможности ( GPS модул, Bluetooth, WI-Fi, Micro USB, компас, информация за атмосферно налягане и температура, карта памет и др. )

  Съществуват няколко вида електрически велосипеда, но по основно се делят на pedal-assist и power-on-demand.

  Pedal-assist са велосипедите, чиито електромотор се активира само при педалиране, а двигателя на power-on-demand велосипеда, може да бъде задвижен от контролера на кормилото.

  Причините да изберете такъв вид велосипед са много. Нужно е да откриете преимуществата, които ви предоставя. Това е най-продаваното електрическо превозно средство в света и бележи ръст всяка година. Електрическото колело може да бъде използвано като средство за превоз, развлечение или в нужда на хора с опорно-двигателни проблеми. Електрическият велосипед спестява изключително много разходи в сравнение с превозните средства с двигатели с вътрешно горене ( гориво, данък, гражданска отговорност, винетка и т.н. ). Средният ви разход при пробег от 100 км с електрическо колело е само 0,20 лв ( в случай, че го зареждате там, където плащате и сметката за ток). Повечето от любителите на конвенционалните велосипеди имат грешното схващане, че това е превозно средство с което не е нужно да влагаш никакви усилия и не получаваш нужното физическо натоварване ( ако се цели такова ). Това всъщност зависи от самите нас. Електрическият велосипед само ни предоставя повече възможности. Той може да бъде каран с изключен двигател или включен на минимална степен на подпомагане. Електрическото колело всъщност ви дава възможност да катерите по-стръмни наклони, да ускорявате по-бързо и да достигате до места, където и с добра физическа подготовка не може да се справите. При нужда от допълнителна консултация, не се колебайте да ни потърсите!

   

   

  Електрическият велосипед - бъдещето на колоезденето
  Какво всъщност представлява електрическият велосипед?
  Отличителните компоненти на електрическия велосипед
  Защо да изберете точно електрически велосипед?
  Още за електрическите велосипеди