• Безплатна доставка на велосипеди и тротинетки
 • 30 дни право на връщане стоките
 • Бърза доставка
 • Купи на изплашане с 0% лихва
 • Детски

  Категории
  Филтрирай

  Велосипеди  85.00 лв 1389.00 лв

  BMX велосипед Cult Devoltion НОВО
  1 2

  Детски колела

   

  Детските колела – първите криле на нашите деца

  Детските колела – правилният избор за свободното време на децата ни

   

  Детски колела 1
  Детски колела - купете за детето!

  Детските колела винаги са били сред най-верните ни приятели докато растем. Както ние, така и нашите родители, дори бабите и дядовците ни, сме прекарали неизброими часове върху гумите на нашите детски колела. До преди няколко години по улиците ни все още се виждаха огромни групи от деца, каращи своите детски колела. В модерния свят, завладян от чудесата на технологиите, детските колела по улиците са намалели драстично. И макар тази тенденция да е доста неприятна, от родителите на подрастващите зависи дали тя ще се запази, или ще намалее. Детските колела могат да са най-верните приятели. Жалко е, че гумите на детските колела са все по-често заменяни от технологиите. Децата предпочитат екраните на смарфоните и компютрите, вместо стоенето навън, под слънчевите лъчи. Предпочитат неугасващите екрани, вместо усещането на вятъра, който тича с тях върху техните детски колела. Заменили са волните полети върху детските си колела със стоенето вкъщи. Физическата активност е заменена от активност в различни компютърни игри. Децата ни все още се събират ‚на отбори“, но вече за да „убиват“ врагове във въпросните игри. Състезанията с детски колела са изместени от състезания със спортни автомобили онлайн. Все по-намаляващата физическа активност се отразява пагубно върху здравето и физическото състояние на младото поколение. Проблемът с детското затлъстяване е глобален. И макар голяма част от него да е следствие на неправилното хранене на децата, намалената физическа активност също допринася сериозно. Карането на детски колела е един отличен начин децата ни да извършват достатъчна физическа дейност, при това забавлявайки се сред природата. Веднъж успеем ли да отдалечим децата си от притегателната сила на интернет, и да ги качим отново върху детските колела, ние правим първата крачка към тяхното здраве. Детските колела могат да се превърнат в наш съюзник в борбата за правилна информираност на нашите деца относно важността на физическата активност. Наше задължение е да научим децата си колко важен за тях е спортът. Едва ли има по-лесен начин да им покажем колко лесно, приятно и вълнуващо е спортуването, от това да ги качим върху техните първи детски колела. Със запознаването им с детските колела, ние даваме на нашите деца техните първи криле, и можем да сме сигурни, че те ще се превърнат в здрави и активни млади хора.

   

  Как да обикнат децата ни детските колела?

   

  Детски колела 2
  Детски колела - на изгодни цени

  Децата следват нашия пример и ние сме длъжни да насърчим в тях естественото им желание за движение. Ако искаме децата ни да заобичат карането на детски колела, както и движението като цяло, ние сме длъжни да им дадем нашия личен пример. Основен приоритет за нас е децата ни да бъдат здрави. Затова трябва да ги научим на любов към движението. Какви по-добри помощници за това от детските колела? Веднъж показали им правилния път, можем да сме сигурни, че децата ни ще се превърнат в млади хора, отговорни към своето физическо състояние.

   

  За да изпитат желание децата да се качат на детски колела, здравословните ползи от движението трябва да им се показват от малки. Преди още да са на възраст за първите им детски колела, физическата активност трябва да се е превърнала в рутина в семейството. Какво по-прекрасно от това наследниците ни сами да поискат да се качат на детските колела и да се насладят на колоезденето заедно с нас? Физически активните родители дават добър пример, затова и е много по-вероятно техните деца да се наслаждават на спорта до края на живота си. Детските колела могат да са само началото към един пълен с колоездене здравословен живот. Модерните хора избират все по-често велосипедите за свой основен начин на придвижване. Защо да не предложим тази възможност и на децата? Детските колела са чудесно превозно средство, така че ако до училището на детето Ви има безопасен маршрут, то може да спортува всекидневно, с помощта на детските колела. Активността в семейството е важна стъпка към здравословния, качествен и дълъг живот.

  Защо детските колела са най-подходящата физическа активност?

   

  Детски колела 3
  Детски колела - Приятен подарък за детето

  Ние, възрастните, имаме толкова много възможности да спортуваме – фитнес, джогинг, екстемни спортове, алпинизъм... Докато децата ни могат или да спортуват в зали, или просто да тичат по детските площадки. Детските колела са този толкова важен баланс, който осигурява на малчуганите възможността да спортуват на открито, заедно със семейството и приятелите си. Много от спортовете, които децата практикуват от малки, могат да бъдат прекалено задължаващи, прекалено времеемки и понякога дори опасни. Затова детските колела са оптимален способ, с който децата могат едновременно да спортуват, но и да се наслаждават на детството и свободата си. Децата трудно могат да се почувстват притиснати да карат детски колела. Защото освен че колоезденето е прекрасен спорт, то носи и невероятно забавление. Дори първоначално децата да изпитват страх да се качат върху детските колела, ние сме длъжни да им покажем, че паданията не са задължително нещо лошо. Да, те са част от всеки спорт, но ние сме длъжни да ги научим, че след всяко падане ни чака изправяне. Пък и колко от нас се усмихват и до днес на спомените как са се научили да управляват първите си детски колела. Детските колела могат да научат малчуганите на любов към движението, на дисцплина и на усет към спорта. А веднъж научени на това, те трудно биха могли да предпочетат екрана на компютъра пред карането на детски колела. Пък и кой знае? Точно във Вашето дете може да се крие бъдещ шампион в колоезденето.

   

  Как да изберем правилните детски колела за нашите деца?

  Както и при велосипедите за възрастни, така и при детските колела, най-важни са безопасността и комфортът. И разбира се – размерът на различните детски колела. Трябва да преценим правилните размери на детските колела, за да сме сигурни, че децата  ни ще се чувстват възможно най-добре върху тях. Прекалено малките детски колела няма да са удобни на децата. Прекалено големите детски колела пък могат да бъдат дори опасни. Ако детските колела са прекалено големи, децата ще изпитват трудност при управлението им, което може да причини падания и травми. Моделите на детски колела в нашия сайт velomsters.bg, са с подробно описани размери, за да можете да се ориентирате безпроблемно за правилния размер. Размерите на гумите на детските колела са 12, 16, 20 или 24 инча. Най-малките  размери на детски колела са подходящи дори за тригодишни деца. Така че ако искате да започнете рано запознаването на децата с колоезденето – не е нужно да чакате. Детските колела трябва да са направени от висококачествени материали, осигуряващи безопасността и спокойствието на детето Ви върху тях. Прекрасно качество на детските колела е, че те могат да изразяват предпочитанията на самите деца. Момчетата могат да си изберат модели, които изглеждат като за супергерои, а момиченцета могат да си избират от така обичаните от тях пастелни цветове. Детските колела трябва да могат да се управляват лесно, също така и да са маневрени. Ние от velomasters.bg предлагаме точно такива модели. Доверете се на нашия сайт, за да можете спокойно да оставите детето си „ в ръцете“ на неговия нов най-добър приятел – велосипеда!

  Още за детските велосипеди:

  Детските велосипеди могат да бъдат с педали или без педали ( балансиращи велосипеди ), които спомагат за развиването на баланса в ранна детска възраст и улесняват карането на нормален велосипед на по-късен етап. Размерите на детските велосипеди са 12" , 14" , 16" , 18" , 20" , 24" и 26" цола, като подходящия размер се определя от възраста на детето, но важна роля играе и ръста с напредване на годините, защото се получават по-големи изменения. Препоръчителна е консултация със специалист. За децата, които не са преминали през балансиращ велосипед има и конвенционални с помощни колела, които умишлено са до 18"  за да не се изгради лош навик и да се пристъпи към следващ етап в който се развиват други умения. Детските велосипеди до 18" са с една скорост, като при 20" са с повече. Всички детски велосипеди ( с педали ) са със спирачки без контра за да се установят правилни навици при детето, които ще му помогнат при карането на всеки следващ по-голям велосипед. Карането на велосипед развива координацията, сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат, повишава имунитета и подобрява кръвообръщението. Силно препоръчително е използването на каска и светлини.

  Детските колела - първите криле на нашите деца
  Детските колела - правилният избор за свободното време на децата ни
  Как да обикнат децата ни детските колела?
  Защо детските колела са най-подходящата физическа активност?
  Как да изберем правилните детски колела за нашите деца?
  Oще за детските велосипеди: