• Безплатна доставка на велосипеди и тротинетки
 • 30 дни право на връщане стоките
 • Бърза доставка
 • Купи на изплашане с 0% лихва
 • Комплект Светлини

  Категории
  Филтрирай

  Вело Аксесоари  6.00 лв 72.00 лв

  Светлини за колело

  Светлините за колело – важно условие за безопасност и комфорт

  Защо светлините за колело са толкова важна част от велосипедите?

  В наши дни има толкова различни видове велосипеди, че е трудно човек да успее да устои на някоя от неговите разновидности. Може би предпочитаме по-спокойното колоездене, в комфорта на градската среда. Или предпочитаме да правим разни трикове с велосипедите си. Някои от нас са от онези истински заклети фенове на колоезденето, които не могат без този спорт. Тези, които управляват велосипедите си по трудни планински машрути, в търсене на адреналин. За повечето от дейностите, свързани с колоезденето, е необходима екипировка. Но това, което обединява всички тези колоездачни дейности, е нуждата от светлини за колелото.

   

  Светлини за колело 1
  Светлини за колело - оборудвайте се!

  През последните години велосипедите са се превърнали в нещо много повече от обикновено превозно средство. Колоезденето се е превърнало в хоби, в начин на живот на много хора, както и в основно средство за поддържане на физическата форма. Но също като всяка друга дейност на пътя, колоезденето създава предизвикателства, а понякога дори и опасности за колоездачите и останалите шофьори. Точно поради тази причина употребата на качествени светлини за колело е толкова важна. Употребата на светлини за колело се препоръчва не само от опитните колоездачи, но и от производителите на велосипеди. На много места карането без светлини за колело е дори незаконно. Властите препоръчват и определят светлините за колело като най-лесния и ефективен начин колоездачите за бъдат забелязвани в тъмните часове на денонощието. В някои страни дори има точни изисквания какви трябва да бъдат светлините за колело – бяла светлина в предната част и червена в задната. Светлините за колело осигуряват безопасността както на велосипедистите, така и на шофьорите на автомобили, мотоциклетистите, а и не на последно място – на пешеходците. Статистически факт е, че огромна част от инцидентите с велосипедисти се случват когато на пътя вече е, или е  все още тъмно. Светлините за колело са тези малки, понякога пренебрегвани устройства, които обаче могат да спасят живота ни. Използвайки светлини за колело,  ние поемаме отговорността не само за нашия живот, но и за този на околните, които се намират на пътя с нас. Това важи не само за шосетата и градската среда. Светлините за колело са безкрайно необходими при дълги планински преходи. Опасността от инциденти нараства с намаляването на дневната светлина. Пък и никой не може да отрече, че планинските пътеки са далеч по-голямо предизвикателство от шосетата, дори на дневна светлина. Чрез допълнителна светлина, ние можем да улесним неимоверно планинските преходи с нашите велосипеди.

   

  Особеностите на светлините за колело

  Ако сте велосипедист, и искате на монтирате в предната част на велосипеда си светлини за колело, трябва първо да обмислите нещо важно. Искате с тяхна помощ да виждате пътя, или да бъдете видени на пътя? Защото между тези две неща има разлика.

   

  Светлини за колело 2
  Светлини за колело - купете от нас!

  Ако искате да виждате в тъмната част от денонощието, Вие трябва да поставите такива светлини за велосипед, които да са бели и да са монтирани високо. По този начин ще имате достатъчно мощна система от светлини за колело, която ще Ви позволи да виждате ясно предизвикателствата пред Вашия велосипед. Често обаче такава система от светлини за колело се нуждае от малко по-сериозен източник на енергия. Има си дори  правилни и грешни начини, по които тази система от светлини за колело да бъде поставена, така че ще се нуждаете от съвет от професионалист, за да си осигурите необходимия комфорт при колоездене. Добра особеност в модерните светлини за колела е, че предлагат все по-лесен монтаж, съчетан с красив дизайн.

   

  Ако обаче искате чрез Вашата система от светлини за колело да бъдете видени, трябва да поставите червена светлина в задната част на велосипеда. С такива светлини за колело, Вие ще се видими за шофьорите, останалите велосипедисти и пешеходците. От голяма полза ще е, ако към системата си от светлини за колело, добавите и някои светлоотразяващи елементи. Добре е те да бъдат прикрепени към задната част на Вашия велосипед. Със системата от светлини за колело и светлоотразителните елемени, Вие ще елиминирате почти напълно възможността да бъдете ударени от автомобил или друг велосипед.

  Как да изберете правилните светлини за колело  ?

   

  Светлини за колело 3
  Светлини за колело - каталог с продукти!

  За да изберете правилните светлини за колело, трябва да имате предвид няколко неща. Изборът на правилна система от светлини за колело съвсем не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед. Светлините за колело могат да улеснят неимоверно колоезденето, а дори и да спасят живота Ви. Затова трябва да отделите необходимото внимание в процеса на избора. Имайте предвид, че дори и да не използвате велосипеда си през нощта, часовете около изгрева и здрача също изискват използването на светлини за колело. Пътят Ви трябва да е осветен дори по това време, защото лесно иначе бихте могли да пропуснете дребните животни, които преминават през шосетата по свои правила. Светлините за колело ще Ви осигурят по-голяма видимост, а заедно с това и повече време за реагиране в непредвидени ситуации. Трябва да прецените дали Ви трябват предни, задни, или странични светлини за колелото Ви. Експертите и опитните колоездачи препоръчват да разполагате с целия набор от светлини за колело. Светлините за колело дори могат да подобрят видимостта Ви през деня. Може би най-популярният вид светлини за колело са LED диодите. Обикновено те са енергийно ефективни и осигуряват по-ярка светлина, сравнена с някои други видове. Също така този вид светлини за колело са трайни, което ще позволи те да Ви служат дълго време. Те също така притежават доста силна яркост. За яркостта на отделните светлини за колело може да се ориентирате по стойността на мерната единица ‚лумени‘, която показва колко е интензитетът на излъчваната светлина. Този вид светлини за колело се зареждат с батерии. На нашия сайт ще откриете и времето, което Вашите светлини могат да издържат с едно зареждане. Съществуват и светлини за колело, които са акумулаторни. Тези светлини за колело обаче са доста по-тежки и могат да увеличат теглото на велосипеда Ви, което да доведе до дискомфорт.

   

  Светлините за колело – независим източник на светлина и Ваш помощник на пътя

  Някои хора неблагоразумно биха казали, че светлините за колело са ненужни, ако колоездачът е с добро зрение. Или пък че през нощнитте часове можете просто да разчитате на уличното осветление, вместо на светлините за колело. Някои мнения стигат дотам, че предлагат при нощно колоездене да използвате светлините на автомобилите, каращи зад Вас, вместо собствени светлини за колело. Това са абсурдни мнения, които могат да компрометират сериозно както Вашата, така и безопасността на останалите на пътя. С подходящите светлини за колело можете да си осигурите безопасност, без да зависите от друг източник на светлина. По този начин може да се отдадете спокойно на любимото си хоби – колоезденето! Ние от velomasters.bg Ви предлагаме висококачествени светлини за колело, съобразени с Вашите изисквания и стила на колоездене, който практикувате.  Предлагаме Ви както предни и задни светлини за колело, така и комплекти. Да виждате всяка подробност на пътя, с помощта на светлините за колело, не е само предимство, а и необходимост. Това важи в пълна сила и за факта, че оборудвани със светлини за колело, Вие сте идеално видими на пътя. Дори при трудни атмосферни условия като мъгла, дъжд и снеговалеж, Вие можете да разчитате, че с помощта на правилните светлини за колело, ще бъдете забелязани от всички водачи на пътя. Инвестицията в качествени светлини за колело е инвестиция във Вашето спокойствие, безопасност и здраве. Доверете се на velomаsters.bg, за  избора на светлини за колело, за да можете безпроблемно да карате велосипеда си по всяко време и във всякакви условия!

  Светлините за колело – важно условие за безопасност и комфорт
  Защо светлините за колело са толкова важна част от велосипедите?
  Особеностите на светлините за колело
  Как да изберете правилните светлини за колело?
  Светлините за колело – независим източник на светлина и Ваш помощник на пътя