Можете да пазарувате от САЙТА като „Гост” или „Регистриран потребител”

За VeloMasters

НАЧАЛОТО

 

Всичко започна в далечната 1991 година,  от щурата идея да направим преход с велосипеди от Русе до Обзор.

Липсата на предлагане на висококачествени велосипеди  ни принуди да закупим планински велосипеди китайско производство,  които ни създадоха сериозни затруднения в двудневният ни преход: скъсани вериги, неудобни седалки, невъзможност за превключване на скоростите и прочие.

След трудното, но в крайна сметка успешно завръщане, започнахме проучване на производителите на велосипеди в Европа.

Липсата на средства за масова информация като интернет и наличието на търговски ограничения пред България с други държави, като Италия, Франция, Германия ..и т.н.  наложиха комуникацията с фирмите производители да се води чрез писма.

Дългото очакване даде резултат и в началото на 1992 г. направихме внос на шосейни велосипеди от Франция, BMX и MTB велосипеди от Италия.

Не след дълго направихме първото производство в България на висококачествени   велосипеди ( Superba, Over the top, Runaway, Montana ), чиито рамки и части бяха доставени от Италия.

За  първи път  на пазара бяха представени: велосипед с алуминиева рамка и велосипед с два амортисьора (рамка с 50 мм диаметър на тръбата) - ( alloy frame ), ( super oversize frame ), (double suspension frame )

Веднага след международното им представяне, предложихме на пазара велосипеди с дискови спирачки ( disk brake ), с карбонови рамки ( carbon frame ) и карбонови джанти ( carbon  wheels )

Тогава започна и сътрудничеството ни с едни от най – известните компании от велосипедният бранш, производители на висококачествени велосипеди и компоненти – седалки, гуми, педали, грипове, рамки, джанти, фарове и стопове, като:
Selle Italia, Selle Basano, Vuelta, Pinarello, Colnago, Tioga, Camel, Elite, Shimano, Spanninga.

Бяхме първите представили велосипедите като продукт на Международният Технически Панаир – Пловдив.

Освен развитие на пазара с представяне на най - новите  технологии във велосипедното производство, основен наш  приоритет остава и развитието на велосипедния спорт като цяло.

Първото състезание за планински велосипеди – MTB CX в България в Тетевен, с повече от 150 участника и награден фонд от 35 велосипеда, беше организирано от нас през 1994 г.

 

В спонсорираният от нас клуб по колоездене, членуваха 70 деца и юноши от всички възрастови групи, които вземаха участие във всички състезания организирани от БКС – на шосе и писта.

 

Натрупаният опит през годините и непрекъснатата работа във велосипедния бизнес  доведе до реализиране на проекта ВЕЛОМАСТЪРС  ( VELOMASTERS )

Сключените ексклузивни договори за територията на България и Румъния с водещите компании от велосипедния бранш –  КТМ ( мтб и електрически велосипеди, Pinarello -шосейни велосипеди, Pirelli и  Tioga - гуми за велосипеди, Selle Italia и Sportourer - седалки, Spanninga  вело-светлини, Tioga - педали и грипове, Elite - бутилки за вода и вело тренажори, NRG bike care products - продукти за поддръжка и почистване на велосипедите, ни дават увереност, че можем да предложим висококачествени продукти и обслужване на нашите клиенти, отговаряйки  на най- високите им изисквания и очаквания.

Не сме забравили и най малките, бъдещите  големи спортисти и колоездачи – предлагаме  цялата гама и размери детски велосипеди ( kid bikes ) 12“ ,14“ ,16“ ,18“ , 20“ и 24 цола, голямо разнообразие от  ВМХ  велосипеди и много модели баланс байк.

Следвайки желанията на децата за практикуване на различни видове спорт, като например използването на т.н. „скутери“ за осъществяване на трикове и скокове  (freestyle scooters ), сключихме ексклузивни договори за дистрибуция  на територията на България и Румъния с най-известните марки от този бранш – UrbanArtt , District, Grit, Crisp, Kota, Lucky, Dominator и др.

 

Проекта включва

 

-       Вело-магазин и вело-сервиз в Русе предлагащ  висококачествени велосипеди, вело аксесоари, вело компоненти, вело екипировка, скутери и аксесоари за скутери

Магазинът разполага с уникалната за цяла Източна Европа – ID MATCH система за оразмеряване на велосипеда спрямо антропометричните данни на колоездача – bike fitting.

Висококвалифицираните ни механици предлагат професионално обслужване, ремонт и поддръжка на велосипедите.

 

-       Онлайн електронен магазин за висококачествени велосипеди, вело аксесоари, вело компоненти, вело екипировка скутери и аксесоари за скутери

 

-       Дистрибуция на висококачествени велосипеди, вело аксесоари, вело компоненти, вело екипировка скутери и аксесоари за скутери