• Безплатна доставка на велосипеди и тротинетки
 • 30 дни право на връщане стоките
 • Бърза доставка
 • Купи на изплашане с 0% лихва
 • Грижа За Велосипеда

  Категории
  Филтрирай

  Категории  2.00 лв 69.00 лв

  Инструменти GIYO НОВО

  Грижа За Велосипеда

  Грижата за вашия велосипед е неизменна част от неговата експлоатация, като всяка една машина. Правилната поддръжка гарантира оптимална работа на велосипеда. 

  Почистване: Най-лесния начин да почистите верига е с помоща на сух парцал, като се постига добро почистване, но има много дребни и детайлни части до които се достига трудно и това има по-скоро козметичен ефект. За тази цел трябва да използвате специален препарат за почистване на велосипеди. Той почиства и обезмаслява дълбоко, като запазва покритието на компонентите, което го отличава от обикновенните обезмаслители. Ако веригата е ръждясала ще е необходимо да се смени с нова.

  Смазване: Съществуват различни видове смазки за велосипед, като изборът на такава зависи от условията в които ще бъде използван велосипеда. Смазките са за мокро или сухо време, но има и универсални. За колоездачи, които търсят оптимална производителност има и специална смазка.

  Общи съвети: При каране в лоши метеорологични условия е задължително редовното почистване и смазване на велосипеда. В противен случай се скъсява значително живота на задвижващите компоненти. В последствие се стига до корозия, която е необратим процес. Освен неприятния за всички шум, при каране се усеща и затруднение. В нормални условия е желателно поне веднъж в месеца да извършвате тази процедура, освен ако правите голям пробег, тогава трябва да е по-често. Ако нямате нужните познания или просто нямате време да се занимавате, може да оставите велосипеда си при нас и ние ще се погрижим.

  Вижте още за нашия магазин за велосипеди.