Всичко, което трябва да знаем за велосипеда BMX

Закупили сте си велосипед и искате да изпробвате всичките му възможности? 

Търсите силни преживявания в градската среда? 

Ако отговорът е „да“, препоръчваме Ви велосипеда BMX.

Въпреки че BMX е особено любим на младите хора, всеки може да използва този велосипед, дори хората, които търсят нови градски приключения.

 

Преди да закупите такъв велосипед, препоръчваме Ви да бъдете по-добре информирани. В тази статия ще ви запознаем с всички предимства, довели до популяризирането на този велосипед по целия свят.

  • Велосипедът BMX : подходящ за градския/стрийт живот
  • Велосипедът BMX е идеален за хора, които се увличат по каскади и трикове.

Някои градове имат специално проектирани места, които ви позволяват да практикувате различни дейности(Скейт паркове).

Обикновено са населени както от колоездачи, така и от любители на други спортове като скейтборд, ролкови кънки или тротинетки.

Моделите на велосипеда BMX са популярни сред тийнейджърите и са поставили началото на градската (Urban) култура. Това е спорт, който вече се е формирал сред младежите, които постоянно тренират и изпробват предимствата на BMX в стрийт средата.

Специални компоненти на BMX велосипедите

Относно цената на велосипедите, можем да говорим за достъпност в зависимост от модела и съответната марка. Този тип велосипеди са изградени с висококачествени компоненти, които надеждно дават увереност заради трайността и издръжливостта си.

Велосипедът BMX е направен точно за единични вериги, под формата на половин тръби, върху които се изпълняват технически и ефектни трикове. Конструкцията му значително помага за точността на тези каскади, които осигуряват лекота при използването му. Моделът е с по-малки размери, оборудван с малки колела, идеални за изпълнение на желаните трикове.Велосипедът е лек, а рамката предлага лесна достъпност. Разстоянието между кормилото и седалката е по-голямо, отколкото при други велосипеди, което позволява гъвкавост при изпълнение на движенията.

 

Използван източник : 

https://www.sportaddict.ro/blog/tot-ce-trebuie-sa-stim-despre-bicicleta-bmx/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *